Digitale NGF pas - GolfstichtingdeClub/XS2Golf

Golfstichting de Club / XS2Golf
Title
Ga naar de inhoud
Het clublidmaatschap en de bijbehorende NGF-pas
Als golfer krijg je een digitale NGF-pas zodra je lid bent geworden bij een van de ruim 270 golfclubs in Nederland. Alles wat je moet weten over de NGF-pas hebben we op rij voor je gezet.
Lid worden van een club
Wanneer je begint met golf en na je baanpermissie een handicap krijgt, dan moet je die laten registreren bij een golfclub. Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen op de baan van deze club). Een andere keuze is lid worden van een club die niet op een vaste baan speelt maar die wel handicaps registreert.
Zodra je lid van een club bent, kun je qualifying scores bij die club inleveren zodat deze vereniging jouw handicap kan administreren en bijhouden.
De NGF-pas
Als lid van een golfclub ontvang je een NGF-pas met de naam van jouw club en jouw handicap.
Sinds begin 2019 hebben alle golfers een digitale NGF-pas. Deze digitale pas is te vinden in de app GOLF.NL en vaak ook in de online clubomgeving. (Ben je lid van twee clubs, dan zie je op de app twee NGF-pasjes.) De digitale pas laat meteen na een qualifying ronde de nieuwe handicap zien.
  • Heb je de app GOLF.NL al op je telefoon, dan vind je de digitale NGF-pas als je klikt op "profiel".
  • Heb je de app GOLF.NL nog niet op je smart phone, dan kun je die hier Apple - Android downloaden.
Er is ook een desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL: mijn.golf.nl.
NGF-kaartje verloren, gestolen of niet-werkende magneetstrip

Een deel van de golfers heeft naast de digitale pas ook nog een plastic NGF-pas.
Ben je de plastic NGF-kaart verloren of is de pas gestolen? Maak dan eerst de keuze of je opnieuw een plastic pas wilt hebben; je hebt immers ook een digitale NGF-pas. Heb je toch een nieuwe plastic NGF-pas nodig, dan dien je een duplicaatkaartje aan te vragen bij je eigen golfclub en niet bij de NGF. Je ontvangt het duplicaatkaartje dan spoedig van je eigen golfclub.

Alle golfers die lid zijn van een Nederlandse golfclub ontvangen twee maal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Indien je het tijdschrift niet ontvangt maar wel wilt ontvangen, dien je contact op te nemen met jouw golfclub. Jouw vereniging kan er voor zorgen dat je het magazine op jouw adres ontvangt.
Verhuizing of aanpassen NAW-gegegevens

Ga je verhuizen? Clubleden dienen mutaties van de NAW-gegevens aan de eigen vereniging door te geven.
Wisselen van club

Stap je over van de ene club naar een andere, dan zal je nieuwe club de handicapregistratie overnemen. Je oude golfclub moet dan in het handicapsoftwaresysteem van de vereniging het vakje homecourse uitvinken. Je nieuwe club moet aanvinken dat deze vereniging jouw homecourse is.
Als je lid wordt van een tweede golfclub, dan kan er maar één club jouw handicapregistratie verzorgen. Dat is de club die jij als homecourse kiest.
Beëindigen lidmaatschap


‘Een golfer kan bij zijn/haar golfclub aangeven dat hij of zij een fysieke NGF-pas wil ontvangen’
Waarom een digitale pas?
  • De digitale NGF-pas biedt veel meer mogelijkheden dan de fysieke pas. Daarnaast is een digitale pas minder belastend voor het milieu.
  • Met de digitale pas beschikt iedere golfer altijd over zijn/haar actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op de digitale pas geactualiseerd. Cijfers van de app GOLF.NL tonen aan dat dit golfers stimuleert om meer qualifying scorekaarten in te leveren.
  • De digitale NGF-pas kan in de eigen online clubomgeving geïntegreerd worden. Alle softwareleveranciers beschikken over de juiste documentatie en technische gegevens om deze koppeling te kunnen maken. Vraag je clubsoftwareleverancier naar de mogelijkheden.
  • De digitale NGF-pas maakt de identificatie van gastspelers mogelijk. Hiermee kan een golfer zich altijd identificeren.
  • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kan worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op de golfclub. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor de club, informeer dan bij je softwareleverancier of neem contact op met de NGF.
De NGF-pas is gedigitaliseerd omdat deze oplossing minder belastend is voor het milieu
Terug naar de inhoud