NGF HandicapNL - GolfstichtingdeClub/XS2Golf

Golfstichting de Club / XS2Golf
Title
Ga naar de inhoud
Ngfhandicap.nl stopgezet, caddie.ngf.nl gelanceerd 10 juli 2019

Ngfhandicap.nl stopgezet
Ngfhandicap.nl wordt op maandag 15 juli 2019 om 10 uur gesloten en dat gebeurt om twee redenen. Ten eerste vanwege de AVG-wetgeving. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen er niet zomaar openbaar persoonsgegevens gepubliceerd worden zonder dat daarvoor een wettelijke grondslag is en de mogelijkheid om de handicap van een willekeurige golfer op te zoeken is niet te rechtvaardigen. Ten tweede wordt ngfhandicap.nl gesloten omdat deze website gekoppeld was aan de oude ledendatabase van de NGF die achterhaald is en veel fouten bevat en daarom vervangen is. Het nieuwe portaal caddie.ngf.nl is gekoppeld aan de nieuwe database.

Vervangingen voor ngfhandicap.nl
Er is al langere tijd een vervangende dienst om de speelsterktes van golfers te vinden, namelijk de app GOLF.NL. En vanaf nu is er voor clubs een handicapchecker op het portaal caddie.ngf.nl.
  • Nadat ngfhandicap.nl is stopgezet, kunnen golfers nog steeds hun eigen handicap en de handicap van vrienden opzoeken via de app GOLF.NL (en via mijn.golf.nl, de desktop- en tabletvariant van de app). Wie vanaf 15 juli om 10 uur ngfhandicap.nl intikt, wordt daarop gewezen.
    In de app, die vanaf de lancering in 2016 gekoppeld is aan de nieuwe database, vinden golfers sinds dit voorjaar een digitale versie van hun NGF-pas. Op de digitale NGF-pas staat altijd de actuele handicap van de speler. Golfers kunnen daarnaast nog steeds hun eigen handicap opzoeken op de computerzuil en de website van hun golfclub.
    Golfers kunnen via de app GOLF.NL ook de handicap van bevriende spelers zien. Daarvoor moet eerst een vriendschapsverzoek gedaan worden. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kunnen bevriende golfers elkaars handicap raadplegen en de prestaties van elkaar volgen. Deze methode is in overeenstemming met de privacy-regels omdat er door de golfers toestemming wordt gegeven via de app.
  • Voor clubs, die vaak de handicaps van gastspelers opzochten op ngfhandicap.nl, is er nu een handicapchecker op het portaal caddie.ngf.nl. In deze handicapchecker worden alleen NGF-nummers en handicapcijfers getoond, niet langer de naam van spelers en ook niet langer het aantal gespeelde qualifying ronden. Een club die de handicap van een gastspeler wil weten, moet eerst het NGF-nummer van de golfer opvragen. Als het NGF-nummer wordt ingevoerd onder het kopje “Zoek een handicap”, dan wordt de handicap getoond van deze speler. Het vrij zoeken op naam is niet meer mogelijk. Uiteraard kan een club ook bij aankomst van een speler vragen of hij of zij haar digitale NGF-pas met actuele handicap wil tonen. Het NGF-nummer van een golfer is te vinden op zowel de fysieke als de digitale pas.
Terug naar de inhoud